Facultades Interdisciplinarias
Perfil Público
Facultad Interdisciplinaria de Ciencias Biológicas y de Salud
Departamento de Investigación y Posgrado en Alimentos
Dra. Ofelia Rouzaud Sandez
ofelia.rouzaud@unison.mx
Investigadora de Tiempo Completo
SNII 1
PRODEP
Departamento de Investigación y Posgrado en Alimentos
Campus Hermosillo
OrcId
Scopus
Pure
Información General
Información Académica
Publicaciones
Proyectos de Investigación
Tesis Dirigidas
Publicaciones
Listado de las ultimas publicaciones de investigación científica
Ver todas las publicaciones
Antioxidant/Anti-Inflammatory Potential and Sensory Acceptance of Granola Bars Developed with Sorghum Sprout Flour Irradiated with UV-A LED Light
Foods (2025)
Freezing of baked goods and prepared foods
(2024)
Antioxidant and anti-inflammatory potential of a food produced from irradiated (UV-A LED) sorghum sprouts subjected to in vitro gastrointestinal simulation
Journal of Functional Foods (2023)
Technological Properties of Orange Sweet Potato Flour Intended for Functional Food Products as Affected by Conventional Drying and Milling Methods
ACS Food Science and Technology (2022)
Multivariate analysis to select chemical compounds and rheological parameters as predictors of bread quality
Journal of Food Science and Technology (2021)
Optimization of the Duration and Intensity of UV-A Radiation to Obtain the Highest Free Phenol Content and Antioxidant Activity in Sprouted Sorghum (Sorghum bicolor L. Moench)
Plant Foods for Human Nutrition (2022)
Bioaccessibility of phenolic compounds, antioxidant activity, and consumer acceptability of heat-treated quinoa cookies
Food Science and Technology (2022)
Suplementación con salvado de sorgo mejora la dislipidemia, desregulación de glucosa, inflamación y estrés oxidativo inducidos por una dieta alta en grasa en ratas
CYTA - Journal of Food (2020)
Cromatografía de interacción hidrofóbica como método de separación de proteasas alcalinas de vísceras de Scomberomorus sierra
TIP Revista Especializada en Ciencias Químico-Biológicas (2019)
Hydrophobic interaction chromatography as separation method of alkaline proteases from viscera of Scomberomorus sierra
TIP Revista Especializada en Ciencias Químico-Biológicas (2019)